september 2011

London day 1&2

Da har jeg endelig kommet meg ned i lobbyen og slapper av. Det har skjedd masse de siste dagene, og jeg har hatt det veldig fint. Jeg stod opp klokken halv tre i går,  og flyet gikk halv åtte om morningen. Det første vi gjorde når vi kom til hotellet var og lempe fra oss bagasjen, så dro vi på en tre og en halv timers guidet-tur. Guiden var engelsk, men hun snakket norsk, men siden hun skiftet språk hele tiden var hun ganske morsom. 


Det florerer virkelig av telefon-kiosker her! Både røde, svarte, og rosa. 

Jeg fikk sett Big Ben, Westminister Abbey, Eye of London, London bridge, osv. London er virkelig veldig fint, og det er en helt egen stemning her som jeg liker veldig godt. Når vi kom hjem fra turen så la jeg meg ....og sov helt til neste morgen. Trøtt, much?

I dag har vi vært i et berømt  studio som heter stimularca. Ble egentlig ikke sånn wow imponert da, og det var ikke supergøy å høre på fotografen i fire timer, men jeg lærte noe. Alle ble veldig sultne på slutten så når vi ble delt inn i grupper for en postkort-oppgave så kastet vi oss nærmeste subway. Har merka at maten her ofte er billigere enn i Norge, egentlig. Etterpå så måtte vi finne steder på postkortet vi hadde fått utdelt, og det var ikke sånn veldig lett. Vi brukte lang tid, og en gang så rota vi oss skikkelig bort, men det ordna seg heldigvis. I morgen skal vi til Camden, og da blir det nok litt shopping, tenker jeg. Gleder meg veldig! 

- Mailin

Du kaller meg snøhvit, jeg kaller deg sola.


Karpe Diem-Snøhvit.

 

finfin lørdag.

I dag stod jeg opp klokken åtte, og slepte en koffert, en bag, og en veske tre kilometer til bussholde-plassen. Syntes jeg er sjukt sterk og mann nå. 


Også tok jeg bussen til Kongsvinger, også til Oslo. Og der møtte jeg Elisabeth, av alle mennesker! Litt sånn veldig random, og veldig kult å møte en porsgrunn-person på byporten en lørdag..........jeg kjøpte gave til pusen min da, siden det er bursdagsfest for han i morgen. Også har jeg funnet ut at den eneste byen i Norge jeg føler meg hjemme i er Oslo. Det føles ut som om jeg bor der hver gang jeg drar dit. Det er litt kult. Liker der jeg bor nå og da, men det er way to small for meg. 

Så dro jeg til Ski, også klemte jeg Even. Også måtte han dra opp den ene kofferten min helt til han. Også har vi sett på film, og spilt pokemon, spist sjokolade og sånn.


Må bare vise dere hvor fin Even er, herregud han er så fin! Syntes ingen kan måle seg med han, æltsåå. Skal få tatt noen ordentlige fine portretter av han i morgen, det blir knall! Syntes litt synd på han, da men han får tåle det, mihi.


Dette er den usensurerte versjonen av oss, btw.

hello there.

Nå har jeg ikke blogget på veldig lenge, grunnen er vel at jeg ikke har hatt lyst. Jeg har ikke gjort noe sånn veldig mye i det siste, men vi har lært mørkerom! Det er helt utrolig morsomt, faktisk. Vi bygget oss også kameraer ut av esker, og tok bilder med de. Det ble jo forskjellig grad av hvordan bildene så ut, men det er ganske fantastisk at man kun trenger foto-papir og en boks for å ta bilder. Er også veldig spennende å fremkalle filmen! 

I dag tok jeg også og syklet ned til den lille 'byen' her som heter Flisa. Er ca 5 km vær vei, så det er jo et stykke. Brukte vel litt over en halvtime begge veier. Den er veldig koselig, men de har faktisk et kjøpesenter der, shock! Ble ikke noe spesielt shopping på meg der, siden det jeg trengte var vaskepulver og sånne andre dumme ting. 

I morgen drar jeg til han der fine kjæresten min, og det gleder jeg meg veldig til! Jeg skal være der til mandag, og da drar jeg til London, så får nok ikke blogget før om en uke. I London så skal klassen besøke et berømt studio, ha foto-oppgaver, shoppe, og masse artig! Har gledet meg lenge, og jeg er sikker på at det blir en fin tur. 


( Bare for å slenge med et bilde av Glomma som jeg tok i starten av året, liksom. )

rosa på en fredag.

I dag er jeg også syk, føles litt ut som jeg er sykere enn i går, men  på en måte ikke.... Nesen min er desidert verre, men formen er kanskje en smule bedre. Føles også ut som jeg har fullt av bomfull i hodet mitt. Not god. Jeg orker ikke gjøre noe i dag heller, selv om jeg har mye å gjøre, og det er et dilemma som er dumt, og teit. Føler meg også utrolig ekkel der jeg sitter og snufser ved matbordet. Føler meg skikkelig ufin i dag, men det hjelper alltid med at Even sier jeg er fin uansett. <3 Og snart må jeg gå å vaske internatet...og neste uke har jeg klasseroms- vask. oh joy, liksom. 

Men det går bra. Jeg skal drikke te og smile, så ordner det nok seg til slutt.

things to do when you're sick.

  • Drikke hundre kopper med te.
  • Lese.
  • Sove.
  • Tenke.

  • Smile.
  • Drømme.

  • Se på bøker på internett som man skal kjøpe en dag, eller snart.
  • lese bra blogger. 

 

 

høst på en onsdag.


I dag har jeg og Anette hatt en liten shoot nede i biblioteket av alle plasser. Jeg skulle være en slags klovn, siden hun holder på med en oppgave om å ta bilder til en sang. Også har jeg lest ut boken min, nå har jeg ikke flere igjen, så jeg vurderer å kjøpe meg en ny en når jeg er i London. Man kan virkelig aldri få nok bøker, og etter jeg begynte her så er jeg blitt helt fullstendig avhengig av å ha noe å lese på. Akkurat som før i tiden når jeg var liten. Nå gleder jeg meg som bare det til å dra til London! Det er faktisk bare 12 dager til! Åh, gleder meg til alle bildene jeg skal ta der, og alle de fine butikkene som nesten ingen vet om.

savn.

Du våkner opp, gjør de samme tingene, ler av de samme ordene, smiler, lever, puster.  Det er vanskelig, helt meningsløst i blant. Han er ikke her, han fine, herlige skjønne gutten som har hele ditt hjerte, men du teller dagene. 


Savn er vanskelig å formulere. Det er som søte nyper man stikker seg på når du tar på dem. Rett og slett.

Om det å gå på en folkehøyskole.

I dag har jeg bodd her i akkurat tre uker, og jeg har vel opplevd såpass mye at jeg nå kan skrive om mange av gledene og det som er litt vanskelig som følger med.

Når jeg skulle begynne på Bjerkely, så var jeg ganske redd for å bli skikkelig alene, siden jeg er født i 94, og de fleste er fra 92 og oppover. Det er faktisk noen som er like gammel som meg her, men jeg trives best med den gjengen jeg har fått nå. Jeg var veldig på det å være veldig sosial i starten så jeg ikke skulle være alene, men nå har vi blitt en skikkelig fin gjeng på kanskje 4 jenter, og kanskje 3 gutter. Noen går jo litt til og fra. Men det er alltid noen av oss som er sammen stortsett hele tiden, man er aldri alene så lenge man ikke ønsker det selv. Jeg er jo veldig sosial av meg, men jeg har også et utrolig stort behov for å være alene noen ganger, ellers så blir jeg helt tussete i hodet mitt. Heldig som jeg er så bor jeg jo i ingenting, så jeg går noen turer i uken for å få luftet tanker og slikt. Det er veldig, veldig viktig for alle, og bare ta seg tid til å slappe av i blant. 

Jeg var jo også døds_nervøs når jeg skulle flytte siden jeg har jo liksom aldri bodd alene før. Men jeg føler at jeg har klart meg veldig bra, sånn egentlig. Jeg bruker minimalt med penger, og jeg tenker nøye i gjennom om det er noe jeg trenger å bruke penger på. 

Jeg savner heller ikke Porsgrunn i det hele tatt. Jeg er så glad for at jeg dro hit, det er det beste valget jeg har tatt i hele mitt liv, omtrent. Jeg savner ikke foreldrene mine spesielt heller, untatt kattene mine. Og tanteungen min, Nathalie selvfølgelig. Det som er dumt her er at ikke menneskene jeg bryr meg om mest er i nærheten. Er i hvertfall veldig glad for at Marte bare er en telefon-samtale unna, for uten henne hadde jeg blitt sprø, siden hun er den eneste i hele verden jeg kan si alt til. 

Sladder på en folkehøyskole sprer seg også som ild i tørt gress, og det er veldig, veldig viktig at man tenker over ting man gjør og sier, for plutselig har noen gjort det om til en helt annen historie enn det som egentlig var.

Menneskene her er veldig, veldig koselige og greie. Det er jo såklart grupperinger, men det kan man vel egentlig ikke unngå. Er jo greit så lenge alle er vennlige mot hverandre.

Lærerene her er kjempe koselige og artige! Man blir møtt med respekt og tillit for den man er, og de hjelper deg så godt de kan. I tillegg så befinner de seg veldig ofte på skolen på kvelden og slikt, så man får et veldig fint forhold til dem, siden de engasjerer seg såpass mye.  

Man lærer veldig mye om seg selv her, fordi alle er ikke like, og man må rett og slett tilpasse seg andres behov, spesielt når man bor sammen med noen som jeg. Det kan være vanskelig noen ganger, man går jo veldig oppå hverandre i blant, men jeg tror at etter det året her så har jeg virkelig vokst som person og menneske, for jeg føler at jeg har gjort det allerede. Man finner ut ting som seg selv som man ikke visste, rett og slett.

Vis noen vurderer folkehøyskole til neste år, så sier jeg bare gjør det. Jeg hadde angret så fryktelig om jeg ikke hadde gjort det, og det er virkelig, virkelig verdt det. Det er kanskje en litt skummel tanke, men skubb den ut av hodet, og tenk på alt som kan bli, og alt som kan oppleves i stedet. 

Ikke vær redd for å hoppe, og falle. Det er slik man lærer. 
 - Mailin

 

fint på en søndag.

Når du våkner av deg selv, og ikke av å bli vekket.

Når du leser om alle drømmene til mennesker, og hva de har klart, og tenker at du også skal klare dine drømmer en dag, fordi du vet at alt går an, bare du går inn for det skikkelig, ordentlig, og hundre prosent. 

Bytte design på bloggen, og tenke at en gang skal jeg til Paris og snakke fransk sånn at de andre ikke forstår, men først skal jeg til London om 15 dager, og se på alle menneskene der.

Drikke mange kopper med te, og smile.

Glede seg til mandagen i morgen. 

Bli ferdig med foto-oppgaven om vann. 

Se på alt regnet som faller ned fra himmelen.

Se på bilder som andre har tatt, og bli inspirert. 

Lese den boken om hun jenta som bor i London sammen med de andre rare menneskene der.Se på bilder av blomster, og tenke at de er så forskjellige, men likevel fine, og at det er bra at ingen er like i verden.

 

The right moment.

I dag så startet dagen med et tre timer langt seminar med fotografen Øyvind Antonsen.  Det handlet om natur-fotgrafering, noe som var veldig interessant å høre på! Vi fikk også se mange av bildene han hadde tatt i Finn-skogen ikke så langt unna her. Var masse forlatte hus der, som folk bare hadde flyttet i fra, og det hadde han fotografert. Fikk skrevet en del notater, så har jeg noen idèer vis jeg får en oppgave innen den sjangeren. Etter middagen, så bestemte jeg og Anette oss for å gå oss en tur. Vi fant noen kuer, også spurte vi om vi fikk lov til å ta bilder av de, noe vi fikk. Så da var det bare å få dem til å komme nærmere oss. I starten var det bare kleint å stå der, fordi kuene stod 20 meter unna oss, men de ble så nysgjerrige til slutt så da begynte vi å knipse i vei!


Kuer er egentlig veldig kule dyr, og veldig foto-gene. De koste seg virkelig foran kameraet, og de så ut til å like oppmerksomheten. Noen av dem, i hvertfall. 


Denne her var særdeles kul. Skal kjøpe meg en ku, en gang også skal jeg gå tur med den. Den skal hete Rosa. Etter en stund så beveget vi oss videre, og omsider kom vi oss inn i skogen. Der var det ikke så mye spennende, untatt et par gamle bil-vrak og mye mygg. 


Gamle bil-vrak er egentlig veldig kule. Det ligger masse av dem spredd rundt omkring i skogene her. Tror folk hadde en vane med å sette bilen sin der i gamle-dager når de gikk lei av de. Etter at vi kom hjem så har jeg for det meste bare slappet av og klødd, siden stikkene er ganske ille. Har hundre på ryggen, tre på hånden, og flere på beina. Vi har også hatt stav-mikser konkuranse, og jeg smakte på en blanding av kaviar, juice, og sjokolade. Tro meg, det var virkelig ikke godt! Men det var jo ganske morsomt fordet! 

Også savner vi alle tegneserie-menneskene som er i Bergen på en sånn tegneserie-festival. Skikkelig obvious, liksom. Det er skikkelig tomt her uten dem, og vi har klaget masse over at de er borte. Det hjelper heller ikke at 20 stykker er ute og fester i kveld, så skolen er jo ganske tom. I tillegg så har jeg gått alene over til internatet om kvelden noe jeg virkelig syntes er ekkelt, og det vet visse mennesker veldig godt. Det er jo ikke lys i mellom hoved-bygget og internatet, og man må gå i mellom sånne trær så man vet jo aldri hva som skjuler seg bak. Er alltid glad jeg kommer levende inn, hoho. 

I morgen blir det å vaske litt klær og rom. Skal nok lese litt også. Søndager er generelt veldig rolige på en folkehøyskole, og de fleste slapper fullt av. Gleder meg til mandag når menneskene kommer hjem fra Bergen, da blir det nok litt mer liv og røre her, ja : ]- Mailin

Der jeg bor.

Jeg har kommet på at jeg egentlig aldri har presentert stedet, hvor jeg bor helt skikkelig. I dag gikk jeg nemlig på en lang tur og fikk tatt noen bilder av nærmiljøet mitt, så jeg skal nå poste dem, og sette en forklaring under.


Dette er altså det første som møter deg når du går vekk fra skolen. Kan si at jeg gikk andre vei, og ikke bort til alle de trærne dere ser på bildet, bak der ligger nemlig Bjerkely. Det er masse åkre, også er det et hus her og der. Og insane mye mygg som prøver å kverke deg.Etter tre km med bare ingenting, så kommer du deg endelig ut på hovedveien. Du ser til høyre, og hva er det som møter deg? Jo, ingenting :DDDDDDDDDDDDDDDDDD Sånn er det en ganske stor-liten stund. Jeg tror aldri Norge kommer til å lide av plass-mangel ever.


Du går sånn skikkelig i dine egne tanker, før du plutselig nesten svimer av. SIVILISASJON. Her har nesten alle gårdene sånn klokke-tårn aktig dings på taket. Man skulle nesten tro det var en kirke, men egentlig så konkurrerer alle gårdene her i distriktet om hvem som har høyest klokke-tårn. Det er nesten sant, altså.


Når du går på venstre side ser du masse bjørk. Og jeg syntes jo selvfølgelig at det er det kuleste tre-slaget. Så det gjør meg egentlig ikke så mye. Men det er ganske mørkt inne i skogen, tror jeg. Så dit tør jeg ikke gå. Vi har også jernbane spor her, men toget stopper ikke der jeg bor, da. Siden stasjonen er nedlagt og sånn. Så jeg syntes egentlig det er litt dumt. 


Jeg ble litt lei av å gå til slutt, fordi jeg hadde gått i en og en halvtime, også er jeg egentlig ikke helt frisk siden jeg har vondt i halsen og sånn. Kjennes ut som om jeg har trent den, men det har jeg jo ikke gjort, vis den ikke gjorde det selv da. Her kan man også se skiltet hvor det står " Bjerkely " på. Også går man inn der, også har man 3 km med skog og åker foran seg, uten gatelys. oh yes.

Men sånn helt seriøst fortalt, så er det veldig fint her oppe, og det er utrolig deilig å bare gå, og ikke høre noe som helst, og naturen er veldig, veldig fin. Det som er dumt er at alt er 23444,55 km borte, så man må gå veldig langt bare man skal til butikken. Er blitt veldig glad i stedet mitt, men er nok ikke et sted jeg kunne bodd mer enn ett år. Kanskje jeg kunne flyttet hit som 40-åring eller noe slikt, for det blir rett og slett litt for stille for meg. Men det er veldig fint med et år på et helt annerledes sted, som jeg ikke er vant til. 

Jeg glemte også å ta bilde av selve skolen, men jeg kan jo lage et innlegg en gang hvor jeg presenterer den, og noe av innholdet en gang. 

 

And the rangers stream out of their cabins.

Fotografi: Anette Brenden.

September gleder.


. Når du går ute og fanger motiv som gjør at du får lyst på en slik fin allè som man kan danse i.


. Å finne store skjønne trær som vet alle hemmeligheter i verden, å klemme de , og fortelle sin.. Å fange vann-dråper i gresset etter å ha prøvd i 20 minutter, for så å juble mens man danser hjem i stedet for å gå.. Å finne fine motiv til foto-oppgaven min om vann.


. Å få lov til å ta bilder av vakre sommerfugler som poserer akkurat slik du vil.

++ Dra til London med klassen, Være med fine Even, Være forelska, høre på gamle sanger om kjærleik som ikke ruster, kile, klemme mange, smile, være lykkelig, skrive historier om facinerende mennesker, se på løvet, løpe, være fri, bo på Bjerkely <3 fotografere, drømme, lese, te, virkelighet, latter, lykke.

 

Tirsdags fint.

I dag så ble det slik at magen min gjorde veldig vondt sånn etter frokosten av grunner ingen vet, og da den bestemte seg for å nærmest kverke meg, så fikk jeg nok, og gikk og la meg. Da jeg våknet var den nesten bra igjen, hurra for søvn. Syntes nesten alltid det virker med søvn når man føler seg dårlig. Nå har vi fått en oppgave om vann, vi skal ta masse forskjellige abstrakte bilder om vann, og jeg har skrevet ned masse ideer i dag. Gleder meg til å få det til! Begynner nok på selve oppgaven i morgen en gang. Ellers så har vi hatt internat-møter i dag, og det gikk jo greit, egentlig. I kveld så er det Norge mot Dannmark, og Norge skal jo selvfølgelig banke dem. Nå skal jeg egentlig bare slappe av og kanskje lese litt etterhvert. Holder på med en sykt awesome bok!

 

Monday love.
I dag har jeg fotografert i kjelleren og litt i studio! Vi brukte små glow-stickers som eneste lyskilde og det ble utrolig tøft. Skal se om jeg får lagt ut litt bilder når jeg har spurt menneskene jeg tok bilder av. Ellers så har det regnet sinnsykt mye her på Bjerkely i dag, men litt koselig er det da. Merker virkelig at høsten har satt inn for fullt nå, og jeg gleder meg til å se forandringene i naturen, og ta bilder av det!

I love you like a lovesong, baby.Nikon D60 - 18-55 mm.

I dag har jeg vært i Kongsvinger. Jeg skulle endelig få være med Even igjen, noe som jeg har sett frem til lenge. Var veldig stresset på vei til bussen, siden jeg ble sittende litt for lenge på pce'n, men det gikk bra siden den var rundt fem minutter forsinket. Siden det var søndag, og alt var stengt og Kongsvinger ikke akkurat er den mest spennende byen, så var det ikke sånn supermye å finne på, men det gikk fint. Er nesten sikker på at vi har sussa på alle benkene i den byen. <3 De hadde også veldig god kebab der, verdt å prøve ut vis man er innom byen en gang. Jeg hadde jo tatt med kameraet mitt, men minnekortet hadde jeg jo glemt  inne i pce'n, selvfølgelig. Så det ble ingen bilder, dessverre. Var veldig glad for å komme hjem til Bjerkely, da siden veien fra bussholdeplassen og til skolen er 3 km lang. Og det er ingen gatelys så det er ikke sånn superkoselig å gå den. Ellers ser jeg frem til morgendagen, den blir nok flott som alle andre dager her!

In the forest.Alle bilder er tatt av meg.  (  :

But they all say things you wanna hear.Nikon D60 - 18-55 mm

Autumn magic.

Det er høst nå, endelig. Luften har fått et skarp drag av kulde, og det er fint og fargerikt ute. Det er herlig å sitte inne, ta på favoritt-musikken og drikke te mens man rett og slett lar tankene flyr. Å gå på en folkehøyskole har gitt meg veldig mye perspektiv på ting, og det er ganske mye som jeg tenker mer over enn jeg gjorde før. Det er hardt å stå opp om morgenene, men jeg har nå fått en bedre døgn-rytme enn jeg har hatt på mange år, jeg spiser fire ganger om dagen, så jeg har mye bedre energi enn jeg hadde når jeg kun spiste en til to ganger. Ting er ganske så fine, men likvel så er det mange jeg savner, lengter etter. Jeg har laget en spille-liste på spotify som jeg skal legge ut. Den er akkurat som meg akkurat nå. Mye fint, og litt vondt. 

Så her er den. 

Høst kjærleik.

Sweet berry.Nikon D60 - 18-55 mm.

hits