august 2011

Fly away.


I dag dro hele skolen til en liten flyplass som heter Starmoen. Den ligger ca en time unna skolen og det er masse småfly og slikt der. Siden vi hadde jobbet dugnad så fikk vi fly motor-fly gratis og det var helt sjukt kult! Heidi styrte til og med! Må si at hun var riktig så flink, faktisk! Ellers så hoppet vi masse på trampoline og spiste grillmat. Var en veldig koselig dag på tur, selv om det ble ganske kaldt etterhvert. Fikk tatt noen bilder oppe i luften og ble sånn halveis-fornøyd fordi det var jo ikke så lett å ta bilder fra ett bittelite fly som svinget hele tiden. 

Jeg er også totalt spist-opp av myggen her, da jeg gikk ned ved jordet for å snakke med Marte i telefonen. Kom tilbake med to vakre myggstikk midt i trynet. Nå skal en gjeng samles og høre på musikk og snakke litt. Spise vafler, det blir nok veldig kos! 


Fikk sånn fancy headset til og med, hih.

31.aug.2011


I dag dro hele skolen til en liten flyplass som heter Starmoen. Den ligger ca en time unna skolen og det er masse småfly og slikt der. Siden vi hadde jobbet dugnad så fikk vi fly motor-fly gratis og det var helt sjukt kult! Heidi styrte til og med! Må si at hun var riktig så flink, faktisk! Ellers så hoppet vi masse på trampoline og spiste grillmat. Var en veldig koselig dag på tur, selv om det ble ganske kaldt etterhvert. Fikk tatt noen bilder oppe i luften og ble sånn halveis-fornøyd fordi det var jo ikke så lett å ta bilder fra ett bittelite fly som svinget hele tiden. 

Jeg er også totalt spist-opp av myggen her, da jeg gikk ned ved jordet for å snakke med Marte i telefonen. Kom tilbake med to vakre myggstikk midt i trynet. Nå skal en gjeng samles og høre på musikk og snakke litt. Spise vafler, det blir nok veldig kos! 


Fikk sånn fancy headset til og med, hih.

Abstrakte greier, gitt.

I dag ble jeg vekket klokken syv av min kjære roomie, Heidi. Var rimelig tungt å stå opp i dag, må jeg egentlig si. Men det som hjelper når du er trøtt, det er frisk luft. Ble ganske fort våken når jeg kom meg ut av internatet. Etter frokosten var det time, og jeg leverte foto-oppgaven min fra i går. Ble ikke sånn 'wow' fornøyd med de bildene, det med lang lukkertid er vanskelig når du ikke har stativ. Men, det er bra at øvelse gjør mester for å si det slik. Vi skal nå gå i gang med vårt første foto-prosjekt, det er virkelig spennende! Temaet er " abstrakt " og jeg har nåskrevet nesten to sider om det. Har masse idèer, så det gjelder bare å få det ned på papiret. 

Har også tatt rundt ti bilder i dag, til prosjektet og ble ganske fornøyd, egentlig. Heidi har jo gitt meg photoshop så nå jobber jeg med å bli kjent med det programmet. Har hatt en veldig grei dag i dag, sluttet tidlig på skolen så ble endel fotografering og har slappet av og ledd masse med menneskene her. For 5 minutter siden satt hele gjengen og jublet siden vi fikk nett igjen! Er virkelig ille å være uten det hele dagen, og det sier jo ganske mye om hvor avhengige mennesker er av det, heh. 
I morgen skal vi til en flyplass som heter Starmoen, på en aktivitetsdag. Vi skal få fly helikopter gratis, det blir nok kjempe- kjekt! 

The last few days.

Nå har jeg bodd på Bjerkely en hel uke. Har allerede lært masse om meg selv, at alle er forskjellige og at man bare må tilpasse seg andre sine rutiner og ta hensyn. Jeg bor jo sammen med Heidi, og vi har det helt supert sammen! Vi står som regel opp klokken syv tirsdag - fredag, og det er frokost klokken åtte. Med andre ord så er det ikke så veldig tidlig å stå opp, men jeg synes fortsatt det er ille, heh. 


Timene er veldig morsomme, og jeg lærer masse! Koser meg virkelig her oppe, har aldri trivdes noe bedre på et sted enn jeg gjør nå. Det som er dumt er at alt omtrent er veldig langt vekk. Butikken er er 4-5 km unna, og bussholdeplassen omtrent 2,5. Det er skikkelig, skikkelig landet med andre ord. Om noen uker så skal vi på klassetur til London, åh det skal bli så sykt kult. Vi gjør kun morsomme ting, eller vasking og slikt er jo ikke fryktelig gøy da, men vi overlever jo det og! Jeg har omtrent ikke hjem-lengsel heller, men jeg savner kattene mine og vennene mine endel. Men jeg har jo flotte folk her og, som jeg har blitt veldig glad i på kort tid. Har virkelig ikke ledd så mye i mitt liv som vi har gjort denne uka!


Jeg har kjempemye å se frem til fremover, og jeg gleder meg til alt. Vi har også veldig behagelige dager, slutter som regel rundt to tiden så da er det fri. Men i dag hadde jeg en ganske stor foto-oppgave som jeg har jobbet med i hele 5 timer! Ble veldig glad da jeg ble ferdig med den må jeg si. Nå er jeg litt sur siden Rosenborg har scoret FIRE mål på en halvtime mot Odd. Argh. Håper virkelig de skjerper seg, ellers så blir jeg ledd av i noen dager ):


Oppgavene er veldig morsomme og varierte, og utfordrende akkurat som jeg vil ha dem. Alt er egentlig helt flott her, faktisk. Maten er topp også! De som ikke liker fisk har faktisk begynt å like det, så det sier jo litt. Nå kan jeg egentlig ikke komme på noe mer å skrive akkurat nå uten at jeg er rimelig sliten og trøtt, så jeg sovner nok snart her jeg sitter. (  :

Birkebeineren.

Hello. I dag startet dagen halv sju, siden vi skulle til Lillehammer på dugnad. Alle var rimelig trøtte, og jeg brukte den to timer lange buss-turen til å sove. Når vi kom frem til Lillehammer så gikk vi inn i en stor hall også fikk vi utdelt slike tøffe bånd til å ha rundt halsen, og en fin grønn vest. Så fikk vi utdelt oppgaver, og jeg ble satt til å lempe bagasje ut av sånne bur. Etter tre timer med slit så fikk vi endelig pause! Da ruslet vi ned til butikken og kjøpte mat siden maten i funksjonær-boden ikke var noe særlig. 

Etter vi hadde spist fikk vi i oppgave å hjelpe de bortkomne birkebeinerene med å finne bagasjen sin. Og sånn i fire tiden lå vi bare og slappet av i hallen til vi skulle hjem. Jeg sov, til og med. Bussturen var lang og kjedelig, siden det var så mye trafikk, men det er godt å endelig være hjemme på Bjerkely!  I morgen skal vise på tegnefilm og drikke kakao på formiddagen, det blir nok kjempekos! 

Moments.

Hei, peepz. I dag så skal jeg love at det var jævlig hardt og stå opp. Men det ble mye bedre da jeg hadde spist frokost! Sånn fancy kornblanding som jeg har i Porsrunn og greier. Vi hadde også masse informasjon om praktiske ting her på skolen i dag, og de fikk vaskingen til å høres så sykt komplisert ut, herregud. Men jeg skal nok klare det når det blir tid for det. Er veldig glad jeg ikke har noe kjøkken-tjeneste, eller internat- vasking i starten. Vi hadde også opplæring i kles-vasking i dag, veldig greit å få med seg.

Men i dag så hadde jeg også mine første ordentlige foto-timer! Hele klassen gikk på tur ut i skogen og ned til et sted hvor det var gamle bil-vrak som vi tok bilder av. Ble ikke så mange bil-bilder på meg, men ble endel andre ting! Det ble så mye informasjon i dag at hodet mitt er stappet fullt, men etter kveldsmaten dro vi på jogge-tur igjen! Vi skulle finne butikken og " Rett i nærheten " Har blitt en hel ny mening her, altså. Det betyr ca 4-5 km å gå! Vi jogga ca halvparten og gikk resten. Var en veldig morsom tur med mye tull.  Nå sitter vi her i hoved-bygget og bare slapper av. Er en time til vi skal være i seng, og gud det skal bli deilig så sliten som jeg er!
Day 2.

Hei og hopp! I dag startet dagen brutalt med at Heidi ristet i meg klokken syv. Skikkelig tidlig i mine øyne med andre ord. Var virkelig rart og starte på skolen igjen, i grunn! Etter frokost så var det morgen- samling i kappellet. Der fikk vi litt informasjon om uken og slikt. Så hadde vi leker i gymsalen, og det var veldig gøy, egentlig! Etter lunsjen så hadde vi også en time med foto, men det ble bare og skrive på et ark om hva vi kunne og hva vi ville oppnå med dette året. Ja,også ble vi tatt bilde av i studioet, og jeg fant ut at jeg liker meg mye mer bak kameraet enn foran. Heh. Etter middag så lekte omtrent hele skolen svenske-gjemsel, noe som er noe av det gøyeste jeg har vært med på! Det går ut på at en gjemmer seg, også skal resten finne personen og gjemme seg med den. Var ganske trangt og sitte førti stykker under trappen! Så lå jeg med noen folk og slappet av på gresset en stund, siden det faktisk har vært fint vær i dag. I kveld var jeg også på en jogge-tur med Heidi, Kristian og Erlend. De løp liksom......veldig fort, og jeg løp ikke så fort. Men jeg får bare komme skikkelig i gang så går det nok bra. Nå skal jeg slappe av resten av kvelden, kan jeg tenke meg. Er rimelig sliten! Men det har vært en veldig bra dag, og jeg gleder meg til i morgen!

Kveld på Bjerkely.

Dagen i dag startet med å kjøre til Hedmark, klokken åtte. Sov ca fem timer i natt så jeg er rimelig død nå! Det var en veldign lang biltur, men den ble faktisk kortere enn jeg trodde den ville bli, da. Var utrolig masse trær og skog og se på, jeg bor jo i skogen for og si det slik. Stedet her er veldig fint, men det er utrolig øde. Det er faktisk fem kilometer til nærmeste by, liksom. Og tre kilometer til butikken. Vi prøvde å gå dit i stad, det var laaangt. Og det er utrolig masse korn her, herregud.  Korn så langt øyet ditt ser, liksom. Jeg ble utrolig glad da jeg traff Heidi, roomien min, hun er så utroliiig herlig og søt! Rommet vårt er veldig lite, uheldigvis. Bare ett skap, og en kommode men vi skal overleve!

Ellers så dro mamma og pappa veldsig tidlig siden de hadde så lang hjemvei, og det gjorde moren til Heidi også, så jeg følte meg ikke alene. I starten var det skikkelig rart å være her, men det føles veldig hjemme ut nå! Vi har pakket ut, også har vi hørt på info i gym-salen og spist kveldsmat sammen med veldig koselige mennesker! Også gikk vi på tur for å prøve og finne butikken som er tre kilometer unna. Vi gikk og vi gikk og vi gikk, og til slutt ble vi så lei korn og slikt at vi gikk hjem igjen. Vi får finne den i morgen i stedet. Bjerkely er også en veldig fin skole, og elever og lærere virker så sinnsykt hyggelige! Trives veldig her, allerede! Nå er vi veldig trøtte, så det er på tide og ta kvelden straks!

Fredagskveld.

Det er så merkelig, helt surrealistisk at i morgen så kommer jeg ikke til å se Ulefoss før i Oktober, mest sannsynlig. Og på søndag, klokken åtte om morgenen så flytter jeg vekk. Tiden har gått så uendelig sakte frem mot høsten, men nå er den endelig her! Heldig som jeg er, har jeg fått lønn så i morgen blir det en ny jakke og nye sko! Har allerede forelsket meg i et par, så om jeg er heldig så finner jeg de i morgen! Kjøpte også mag i dag, mitt kjære yndlingsblad og der fulgte det med en rabatt-kupong for Bikbok. Penger spart, oh yeah. Akkurat nå sitter jeg og pappa og ser på Odd-Viking! Odd leder selvsagt, 2- 0! Lukter virkelig seier her.

 Vakre Ulefoss i sommer.

I just want to write you a song.

I dag våknet jeg klokken halv to, noe jeg ønsket at jeg var foruten. Når jeg har fått litt lite søvn dagen før, så jeg selvfølgelig sove i over 12 timer neste natt. Det er egentlig ganske frustrerende når du har lyst til å få litt ut av dagen. Her på Ulefoss så regner det og er surt, så jeg har svært liten lyst til å bevege meg ut. Håper det bedrer seg så jeg kan ta meg en liten løpetur senere på dagen, det er så fint å jogge her siden vi har sånn fin lande-vei, det er ikke bare asfalt, liksom. Moren min har bursdag i dag også, så hurra for hun. Ellers så får jeg bare prøve å nyte min siste dag her oppe på noen måneder!  Håper alle får en fin fredag.

A cup of coffee

De siste dagene.

I det siste har jeg ikke hatt internett, noe som har pinet meg ganske mye. Det er noe feil med fibernettet vårt, og det gjør at tv, telefon og internett bare boooomkræsj, liksom. Men nå er jeg endelig hos pappa og der er det nett. I går så var jeg med Karoline, og koste meg skikkelig! Vi spiste taco, og så på Justin-Bieber filmen. Den var ganske kul, men den forandra vel ikke akkurat synet mitt på han. Blir vel aldri en fan av fyren, selv om han er et riktig så ok menneske, liksom. Også så vi på en Johnny Depp- film, " The libertine " tror jeg den het. Den var knall, i hvertfall. I går starta klassen min på skolen og det føles litt rart, egentlig men jeg er jo heldig som fortsatt har ferie! i morgen er det liksom bare TO dager til jeg flytter, weeee!

Høstens Mascaranyhet.

isadorasample

Siden jeg har skikkelig lyst på denne mascaraen, og har mulighet til å vinne den, så lager jeg et innlegg om det. Hadde vært superkult å vinne, trenger virkelig en ny mascara, heh. Ja, også vis du trykker på bildet kan du joine du også. Lol, føler meg skikkelig  "  I LOVE MAKE-UP - aktig ", nå. Men seriøst, jeg liker omtrent ingen mascaraer i verden så det hadde vært fint om jeg likte denne. La oss finne ut om jeg blir imponert.

Today I don't feel like doing anything

Halla mennesker. I dag ble jeg sånn brutalt vekket av Even klokken tolv. For once så var det han som faktisk våknet først, heh. Hadde håpet på fint vær, egentlig men det ser ikke ut til at jeg fikk det ønsket mitt oppfyllt. Søndager er generelt kjedelige, og det skjer jo i grunn ingenting spennende. Det mest spennende som skjer akkurat nå er vel at Even spiller mincraft. Personlig skjønner jeg ingenting av det spillet, haha.

Ha en fin søndag, mennesker. 

ok. Nå fikk jeg lyst på vafler. ):

edit:  Fikk vafler av moren til Even! <3<3

I'm ready.

I dag fikk jeg mail fra Bjerkely! Der stod det at jeg har fått Heidi som rom-kamerat! Akkurat som jeg ønska meg! Ble så glad at jeg ropte skikkelig høyt, også hoppet jeg og Even opp og ned sammen. I morgen er det bare èn uke til! Det er virkelig ikke lenge! Gleder meg som bare det, kan ikke vente omtrent. Neste uke må jeg i hvertfall pakke og møte en del mennesker, så jeg får sett de før jeg flytter. Blir nok en hektisk, men bra uke, akkurat som jeg liker det!

I kveld skal jeg egentlig bare ta det helt rolig her i Ski sammen med pusen min. Vi har virkelig ikke gjort stort i dag heller, men det er egentlig ganske deilig i grunn. Er jo siste helg før skolestart, omtrent.http://bloggurat.net/minblogg/registrere/02f426b86e708651644d9793fbac740d3daf490c

Fredagsfint.

www.weheartit.com.

Kveld. Fredag. Oslo. Fine mennesker. Sjokolade. Verdens fineste kjæreste. Lykke.

 

A new start.

Nå har jeg endret designet mitt. Har aldri vært noe flink til slik, men ble greit fornøyd med resultatet. Er jo høst nå snart, så da syntes jeg det passet. De siste dagene har gått til fryktelig mye soving, og i går begynte jeg endelig å trene igjen. Jeg og Marte tok oss en fin joggetur i skogen. Den ble ganske lang, faktisk. Også falt jeg selvfølgelig på en slik stor rot, men det gikk bra altså. 

I dag skal jeg til Even, endelig, mih. Blir der i helgen, og kan ikke vente med å se igjen kjæresten min. Han gjør alt så fint.

 

 

hei hvor det går

I går var jeg med Elisabeth, og Vilde, og littegranne Oda. Først var vi på stranden her nede, men så ble det så fryktelig uvær. Det tordnet og greier. Var litt redd for at lynet skulle slå ned i meg, men det gikk bra. Og på veien hjem til Vilde så begynte det å regne noe så inne i voldsomt. Har aldri vært i verre regn før i mitt liv, tror jeg. Vi gjemte oss under et tre en liten stund da. 

Hos Vilde underholdt vi oss selv med kort og slikt, det var morsomt. Jeg kan ingen kort-spill da , så de måtte lære meg opp. Jeg tapte alle gangene ):  Klokka fem frøys jeg så mye, så da gikk jeg hjem. 

 Nå burde jeg være i seng, men siden jeg er så opprørt at jeg snart dør på meg, så må spotify roe meg ned siden Even sover og må opp tidlig. Takk gud for spotify <3

Danser barbeint i gresset på vei til noe nytt.

I morgen er det 11 små dager til jeg reiser. Det er virkelig ikke lenge. Tror egentlig ikke det har gått helt opp for meg, men de siste dagene kommer jeg sikkert til å være helt stresset og slikt. Det er ganske, veldig rart at jeg faktisk ikke skal bo hjemme noe mer. Jeg som alltid kun har bodd med mamma skal nå bo med mange andre ungdommer. Sjukt fint. 

Jeg lurer veldig på hvordan det året kommer til å forandre meg, hvordan jeg kommer til å være når jeg er ferdig, og med alle minnene, og opplevelsene jeg sitter igjen med. 

Det er omtrent ikke så veldig mye å gjøre i forkant, untatt pakking! Jeg er så sikker på at jeg kommer til å pakke med meg ting jeg ikke trenger, og glemme det viktigste. Men får vel bare tenke meg godt om før jeg pakker noe som helst ned noe sted, hih.

Jeg gleder meg masse til å utforske skolen og steder rundt! Er så heldig å ha skog rett ved, så da blir det nok ikke få oppdagelses-turer, nei. Er det noe jeg liker så er det å finne en skog, og gå langt inn i den, så lenge jeg finner veien tilbake. 

Venter så veldig på brev fra skolen nå, om hvem jeg får rom med og slikt. Sjukt spennende! 

Jeg er klar. Så klar som jeg kan få bli. Og jeg skal gjøre mitt aller beste.

 

 

 

we got the party with us

I går var det en fin dag. Koste meg veldig hos Catharina, sammen med Marte og Marion. Vi spilte wii, det var sykt gøy, og jeg var sykt dårlig,  hahahah. Catharina har jo den desidert fineste lillebroren og da, lille Simen. <3 Også så vi på film og danset i gatene. Og spiste pizza selvølgelig. ja, og gikk tur. siden catharina skulle bestille tatoverings-time , men de var jo stengt. Vi er alltid så flinke til å time. <3  ok, dette ble kanskje greit....ikke - ryddig men jeg er trøtt. 

so long, peepz.

 

 

boy you got my heartbeat runnin' away

I dag var jeg våken tidlig for once, hele halv ti! Riktig nok ble jeg vekt da, men. Er vel på tide å begynne å snu døgnet nå, kun 13 dager til jeg flytter! I dag er planen å feire Catharina, hele 18 år har hun blitt, så det blir morsomt og koselig. Kommer et par jenter jeg ikke har sett på en stund også. Også har kjæresten min endelig kommet hjem fra Sør-Afrika, så nå er jeg glad. mihi. Merker jeg har fått skikkelig flytte-feber i det siste, gleder meg som et barn, også gruer jeg meg litt og. Blir herlig å møte alle menneskene og kommet i gang!

Night.

I går fikk vi besøk av familie fra Tsjekkia som er på besøk her i Norge for øyeblikket. Det var koselig, det og det ble jo en del latter og slikt. Det nærmer seg skolestart nå, ferien har gått helt sinnsykt fort i grunn. Når jeg var lita varte den jo en hel evighet, liksom. Nå, derimot har den bare flydd avgårde. Men jeg gleder meg jo som bare det til skolen nå, i motsetning til andre år. Er vel på tide å snu døgnet snart, også. Nå er jeg på jobb og burde jo legge meg siden jeg skal opp klokka sju..............

....ain't gonna happend.

 

 

Sånne ting.

I dag har jeg vært med min gode venn Marte, og vi valgte da å ikke være ute å nyte varmen siden vi er litt lei av solen og litt brente. Vi så på 'nurse Jackie' og jeg må si at det er en knall serie! Ellers har jeg vasket og ryddet litt for min kjære mamma som har vært på ikea i dag, og kjøpt kleshengere til meg om jeg er heldig, siden jeg ønsket meg det. 

Nå er jeg på jobb, barna sover som vanlig så jeg sitter her og utveksler noen ord med min fremtidige stavangersk-aktige-skolekamerat Erlend. Det er jo fint å ha noen som ikke vet hvordan man vasker klær så man kan feile litt sammen og slikt. Men takk for at jeg har en slik flott bok med vasketips nå. Den skal garantert tas med og brukes flittig. 

Ellers så fant jeg ut at webcamen på denne pce'n er meget dårlig og må si at jeg gleder meg til jeg får kjøpt den kamera-laderen jeg trenger. Jeg klarer alltid å legge ting på feil plass så jeg ikke husker hvor jeg legger det, hurra, not. 

I dag.

Jeg og Marte var i byen i dag, også var jeg i banken helt alene uten voksne for første gang. Jeg fikk en sånn fin bok om råd til de som flytter hjemmefra, også stod det hvordan man vasket klær i den! Lykke, altså. I går så brente vi bål på stranden siden det ikke var flere engangsgriller på rema. Vi er sykt vikinger, altså. Jeg brant meg 2 ganger, da. Først på fingeren, også tråkket jeg jaggu meg opp i bålet når vi hadde slukket det. Men sånn kan det gå, tjohei. Ellers så savner jeg kjæresten min som er i Sør-Afrika og gleder meg veldig til han kommer hjem. Snart fem dager til, bare. Også er det bare 19 dager til jeg flytter! 

 

hits