juli 2013

Du er bra som du er.

Jeg er i det ...meningsfulle hjørnet i natt og tenkte jeg skulle skrive om noe som opptar meg en del, i tillegg har jeg jo ikke blogget på en veldig god stund! 

Det har aldri vært like mange unge mennesker i Norge i dag som rett og slett er usunt opptatt av sitt eget utseende, og da mener jeg egentlig ikke med tanke på hvor opptatt de er av det, men mange føler at de ikke er bra nok om de ikke veier så og så mye, har de nyeste klærne eller akkurat den mobilen. Og det er jo fordi en god del mennesker faktisk fryser deg ut om du ser litt annerledes ut eller oppfører deg litt annerledes. Og jeg feier selvfølgelig ikke alle over samme kam, men det stemmer jo dessverre. Nå som jeg er 19 år og voksen har jeg virkelig skjønt at om noen ditcher meg fordi jeg ikke ser sånn eller slik ut, eller fordi jeg er akward så er de faktisk ikke verdt å samle på. Men det er ikke alle som klarer det. Jeg skulle virkelig ønske at folk kan se forbi det ytre, se etter det som er inni personen i stedet. Gjør det noe om hun eller han faktisk er litt utenom det vanlige, eller om du har hørt noe 'ille' om den personen? Du kan faktisk gå glipp av å bli kjent med et bra menneske om du kun bryr deg om det ytre. Når jeg var yngre tenkte jeg at slike ting skulle minske i størrelse når jeg ble eldre, men egentlig ble det helt omvendt. Overalt hvor du går blir du dømt etter hvordan du fremstår ved første øyeblikk, og det skal ofte lite til før noen virkelig ikke liker deg. Og selvsagt, ikke alle kommer til å like deg her i livet, så egentlig er det bare å venne seg til det. Det vil alltid være noen som har noe i mot deg, men jeg føler ofte at det er mange som opplever slikt, noe jeg synes er utrolig synd. 

Om flere kunne klart å se forbi overfladiske ting så tror jeg verden hadde blitt et bedre sted å være, spesielt for ungdommer i sårbar alder som føler et stort utseendemessig press fra før av. Og man kan jo mene hva man vil om en person, men om man ikke har noe hyggelig å si, så la heller vær å si det. Personen får mest sannsynligvis vite det uansett, og det å være en av grunnene til at et menneske synes dårlig om seg selv, det håper jeg inderlig ingen har noe særlig lyst til. For ord kan faktisk såre mer enn du kanskje tror.
hits