juli 2012

Om det å starte på nytt.

Om under en måned starter jeg på en helt ny epoke i livet mitt, om alt går som det skal. Jeg skal jo som de fleste vet til Oslo for å gå på skole. Jeg har masse tanker i hodet, og nettene blir ofte lange og søvnløse, for det er så mye som skal ordnes og fikses. Hybel skal finnes, og jobber skal søkes på. Det å bo alene, skremmer meg ikke. Selvfølgelig blir det annerledes. Selvfølgelig vil jeg støte på problemer, sikkert så det holder etter. Men èn ting som skremmer meg er skolen. Det skremmer vettet av meg, faktisk. Det å ha 1 år med pause fra videregående, det er lenge. Jeg angrer selvsagt ikke på at jeg gjorde det, for jeg trengte den pausen. Men jeg er redd for at ting skal gjenta seg; at jeg skal bli stemplet som dum , igjen. Men jeg skal ikke gi opp, ikke denne gangen. Jeg har faktisk innsett at alle mennesker faktisk er like smarte,det er bare noen som er mer heldig enn andre, og lærer lettere.

Jeg bekymrer meg i tillegg for hvordan jeg skal sjonglere skole, jobb, lekser, og trening, og livet. Vil jeg klare det? Jeg tror jeg kan det. Vil jeg tørre å spørre læreren om hjelp når jeg ikke forstår? Vil jeg reise meg alle gangene jeg kommer til å feile? For det blir mange ganger, det vet jeg. 

Dette er utdanningen min.

Det er hele fremtiden min som står på spill. 

Det er min siste sjanse. 

Men vil man nok, ja da kan man. Det tror jeg på.


 

Tsjekkia.

Akkurat nå sitter jeg på verdens beste tog i Tsjekkia. Det går omtrent dobbelt så raskt som de i Norge, og det er gratis aviser, strømuttak, vann, og nett. I tillegg er det mye billigere enn i Norge. 

Når vi skulle til gardemoen hadde vi nødt til å bytte til buss på skøyen, så ny buss på oslo s, også tog igjen i Lillestrøm. Om alle togene hadde vært som i Tsjekkia hadde livet vært ganske mye enklere for å si det slik. Ellers har jeg fått to timers søvn i natt, og er relativt dau. Vi er ikke fremme i Ostrava før i seks-sju tiden, men jeg tror det blir en relativt tidlig kveld på meg. Om jeg ikke har nett der snakkes vi om ti dager!

Verdens beste uke.

Nå er jeg hjemme etter seks dager på leir. Alt jeg føler nå er en skikkelig, skikkelig tomhet. Hele uken var sjukt fantastisk, herregud. Vet ikke engang hvor jeg skal starte, men vi kan jo begynne med mandag da vi dro opp til nøsen med flesteparten av folkene. Det var en skikkelig koselig busstur på ca 4 timer, og selv om jeg ble greit bilsjuk gikk det bra, for det var hele tiden noe å le av, eller noen å snakke med. 

Leiren fant sted på nøsen fjellstue i Valdres, og det var bare så insane fint der, herregud. 

I starten var jeg litt sånn skeptisk til lokasjonen, siden den var så forskjellig fra hva jeg var vant med. Men jeg ble så himla glad i den etterhvert! Det var bare sånn tre ansatte der, tror jeg, og de stod skikkelig på for oss, og så til at vi hadde det bra.

Jeg har hatt verdens beste uke, og har opplevd så mye at jeg ikke klarer å skrive alt ned med ord. Noe som var skikkelig kult i år var at professor Uffert var der, og tvang oss til å gå på sjarmskole. Der måtte vi blant annet lære å knyte slips, noe som virkelig ikke gikk så veldig bra for min egen del. Jeg fikk noen til å knyte det for meg, men så klarte jeg å ta det på meg feil vei. Da en av misfallene kom bort til meg, og bare "  Men hva er dette, da? " Kunne jeg ikke holde meg mer, og bare døde av latter. Så ble jeg slept ut bak en bygning, og når jeg kom tilbake lagde jeg skikkelig kvele-lyder siden slipset mitt liksom hadde blitt knytt altfor hardt. Vi måtte også lære å gå polonese, og samtidig ble noen medelever torturert med martyrio. Alle ble jo skikkelig redde, men neida; vi fikk beskjed om å smile vi. En annen dag måtte vi skrive " Mitt navn er: " også navnet vårt femti ganger på et ark, men jeg måtte gjøre det hundre, for i følge misfallene hadde jeg problemer med imaginære linjer. Hadde greit vondt i hånden etterpå. Siste gangen måtte vi gå med en bok på hodet, og det var vel det morsomste. Jeg klarte det heldigvis på andre forsøk, men herregud hvor festlig det var å se på at andre gjorde det. 

Jeg kan blant annet nevne flyvetimene hvor vi spilte drageball ( kanonball ) som var skikkelig kjekt. Jeg hater egentlig kanonball, men det ble plutselig gøy å spille det igjen. I tillegg spilte vi et spill som gikk ut på å dytte hverandre av limen. Jeg kom hjem med helt syke blåmerker på beina, heh. Vi hadde også rumpeldunk-kamper, og griffing ( huset mitt ) vant søren meg rumpeldunk-pokalen. Jeg skal love atdet var gøy! 

Alt var så sjukt bra i år, og timene var veldig realistiske. I magihistorie er jo læreren et spøkelse som bare står og messer, og repeterer, og slik var det her også. Professor Kiste leste fra et ark i ca 20 min, og etterpå gjentok han det igjen. Holdt viiiirkelig på å sovne flere ganger. I svarteforsvar fikk vi utdelt et pergament om hambuser, og måtte skrive teksten hele tre ganger. Uffert mente nemlig at da fikk man maksimal læring! I transfigurasjon leste vi et eventyr som heter " klumpedumpe og kaklestubben " også skulle vi lage en figur ut av leire fra eventyret. I stell av magiske-vesener lærte vi om drager, og noen trente på å våde hverandre. Det ble også fortalt natta-historier nede i ei lavo, og det var skikkelig kjekt den gangen jeg var med. 

Vi hadde også skolekor, og jeg daua av latter hver enese gang, omtrent. Nå skal jeg i hvertfall ta inn dagen gjennom nesen, og si hei til ansiktet mitt hver gang jeg skal stå opp!  

Dette var sangen vi sang i skolekoret, og når vi hadde det som fag sang vi lovestory. <3

 Det som er så fint med arrangementene er at man virkelig får brukt hele seg. Man lærer masse om samarbeid, man er kreativ, og man får virkelig brukt fantasien sin som maaange voksne mister. Jeg har truffet så himla fine mennesker som jeg har blitt så uendelig glad i, og jeg hadde virkelig ikke vært den jeg hadde vært uten å fått være med på dette. Hva teamet, og Anica som står bak legger i dette er bare fantastisk. Det har virkelig forandret livet mitt på så mange måter, og jeg hadde virkelig ikke vært den jeg er uten å få opplevd dette. Tusen takk for at det finnes slike mennesker i verden, dere er gull verdt for meg. 

Hver eneste èn.
 

 

 

Windows.
Going home.

Fått fem timers søvn i natt, og er drithyper. Stikker til Galtvort i morra, så vi snakkes om ei uke ((: So long, gomper.


 

Back to witches and wizards and magical beasts.

I det siste har jeg ikke opdatert, og det er fordi det er noe feil med nettet hjemme. Det har vært borte i en hel uke, det samme har tv'en, så jeg føler meg totalt isolert fra omverden. For å trøste meg selv tilbringer jeg masse tid på elixia, ser supernatural med Marte, leser hp, spiller sims, og ser på tragiske kjærleiksfilmer hver kveld, siden jeg savner pus.

Til mandag, så skal jeg derimot på leir! Jeg har gledet meg noe sjukt i flere måneder, og endelig skjer det. De har byttet location til Valdres, men selv om det ikke er på Notodden mer, så blir det nok helt fantastisk som vanlig. Jeg har allerede begynt å finne frem ting, og har hengt kutta i vinduet for å skremme naboene. I tillegg får vi vår egen buss, så jeg vedder på at gompene blir ganske forskrekket når de ser på skjermene etter bussruten sin og det står  " Galtvortskolen " der?  

Jeg reiser til Even på lørdag allerede, så det er muligens det kommer en update derifra. Nett har vi ikke på Galtvort ( heldighvis, egentlig ) Så jeg får ikke opdatert før etter leir.

 

 

 

 

hits