april 2012

Spread the word

http://odalul.blogg.no/1335643498_et_oppgjr_med_det_som.html

Jeg har ikke ord. Rettsystemet i dette landet kan bare gå en annen plass. Dette er bare helt utrolig frustrerende å lese. Og jeg synes virkelig hele Norge skal få vite om dette. Slikt kan bare ikke skje. Det kan bare ikke det. 

Jeg heier på deg og Leah, vakre Oda. Hele veien. 

Next time I'll be braver, I'll be my own savior

  

 

 

Kristiansund og Nordic light.

På tirsdag så dro alle fotoelevene på Bjerkely til Krisiansund. Skolen vår er så snill at de lar oss få dra på Nordic light, og det er en fotofestival for de som ikke vet det. Norges største er den også. Vi reiste klokka 6 om morgenen fra Bjerkely med buss. Det var en relativt kjedelig busstur i starten, i hvertfall. Da vi kom til sør-Trøndelag ble landskapet mye mer interessant, skikkelig vestlandsk og postkort-aktig. Jeg har aldri vært vestlandet før, så det var kjekt i hvertfall. 

Da vi kom til Kristiansund så la vi først fra oss bagasjen og slikt. Vi bor i et idrettshus sånn 10 min unna sentrum, så det er ikke så ille. Det som er ille er at nesten alle sover på en brytematte, og det er hardt, og alle bråker sinnsykt om kvelden. Man må jo nesten regne med da det ligger 50 + kids der, men likevel. Etterpå skulle vi være med i åpningsparaden, og det begynte med at vi tusla ned til et galleri der det skulle begynne. Morten Krogvold og en annen dame var de som åpnet festivalen. For vært galleri som ble åpnet fikk man et glass vin, eller i mitt tilfelle brus, og det ble ganske festlig å høre på engelsken til festival-folkene etterhvert, kremt. Mange av utstillingene var veldig interessante, men det var litt kjedelig å høre på folkene snakke om dem i 20 minutter hver gang. Etterhvert var det Bjerkely's tur! Vi har printa ut et bilde hver, og strøket de på en T-skjorte som vi stiller ut. Vi måtte stille oss på rad, og rekke, også kom alle å kikket på oss. Var litt flaut, men gøy òg! Da hele denne åpnings-greia var over så gikk de fleste og slappet av resten av kvelden siden få hadde fått veldig mye søvn dagen før.

Dagen etter begynte seminarene. Alt foregår nede på den lille kinoen Caroline. De har faktisk bare èn kinosal der, og resten er møterom. De viser faktisk gratis film hver morgen også, men de er det Krogvold som har valgt ut, og smaken hans er litt for sær for min del. Jeg har vært på foredrag med blant annet Greg Norman, Bruce Davidson, Julie Grahame, Cathrine Hall, Peter Gerhardt, Morten Krogvold, Abe-ett-eller anna, og en sånn greie om en nokia-telefon som skulle slå alle kameraer. Foredragene er veldig bra, og det er amazing å få møte noen verdenskjente fotografer. Det er veldig mørkt i kinosalen, og man blir uuutrooolig trøtt av å sitte der, så derfor liker jeg bedre når foredragene er oppe i et av møterommene. 

Selve byen er bare utroooooolig fin. Seriøst finere jeg har vært i, finere enn Oslo til òg med. Det er sååå fint med snødekte fjell rundt, og masse hav. Klassen min har også utstilling på kjøpesenteret her, og i dag når jeg satt vakt så kom Greg Norman inn! Ble starstruck, haha. Han sa i hvertfall at bildene vi hadde stilt ut var fine om det skulle være av interesse. I går gikk jeg også å tusla rundt. Plutselig kommer det en dude og lurer på om jeg har gått meg vill. Selvfølgelig hadde jeg ikke det, så jeg rusla videre. På senteret spør noen barn om jeg leiter etter noe.Er jeg fjern, eller?

I morgen reiser vi dessverre hjem, men samtidig skal det bli deilig å komme tilbake til en ordentlig seng, og å slippe å dele bad med masse folk. Om litt skal jeg tusle tilbake til idrettshuset, deretter skal jeg tusle mer rundt i byen, ta bilder, og nyte resten av fridagen min. Har vurdert å reise over til en av de andre øyene, men jeg tror ikke jeg gidder det, for jeg kommer garantert til å bli stuck der, eller miste båten eller noe slikt, om jeg kjenner meg selv rett, haha. Skal prøve å ta litt mer bilder av selve byen, for foreløpig har det blitt mest bilder av vannet og de andre øyene.  Jeg er i hvertfall utrolig glad for at skolen arrangerer en slik tur for oss, for jeg har lært masse denne uken, og det er alltid kjekt å dra nye steder!

 

 
Everybody's waiting for you to breakdown, everybody's watching to see the fallout
 

end of april

Lenge siden sist, gitt. Siden da har jeg i hvertfall ikke gjort noe spesielt interessant. Naturfoto var i Sverige, da. Vi dro til et sted langt, langt inne i skogen hvor det var plassert mange hundre biler fra 50-60 tallet. Det var riktig artig, faktisk. Været var dårlig, men ellers var det gøy. Spesielt da det faktisk kom en svensk skoleklasse som dreiv å tok bilder av oss fra bussen sin. Etterpå stoppet vi i Charlottenberg, og kjøpte godteri. Faktisk første gang i hele mitt liv jeg kjøpte noe i Sverige. De andre gangene jeg har vært der har jeg kun vært i skogen.

Skiltet på døren til det ene huset var særdeles festlig å lese, da.

 

Svensker, y know.


Om litt under tre uker er jeg faktisk ferdig på skolen. Jeg har litt blanda følelser rundt det. Det skal bli godt å bli ferdig, komme heim, og bare move on, liksom. Samtidig så har jeg blitt litt glad i noen av folka her, og det at jeg aldri skal spise, tulle med dem, og se dem hver dag er jo litt trist. Har blitt så vant til det livet her oppe, liksom. Men siden jeg blir 18 på den dagen jeg er ferdig ser jeg også sjukt  frem til det. Endelig er jeg fri, og for meg betyr det mye. I morgen reiser jeg til Kristiansund for å delta på Nordic light, norges største fotofestival. Der skal jeg vrimle i stjernefotografer, og utforske en helt ny by. Samtidig gleder jeg meg svært lite til 8 timer i buss, da noen garantert kommer til å dra  " en bussjåfør " endel ganger. Takk gud for at musikk finnes. 

 

 

 

When nothing goes right, go left.

I dag våknet jeg opp til masse snø, og fikk en stor trang til å bare dø da jeg så ut vinduet mitt. Det kunne jeg nok ikke av diverse årsaker, så jeg bestemte meg for at livet var verdt å leve i stedet. Jeg skjønner meg virkelig ikke på været, herregud. Det er friggins april, og vi er ganske så langt ute i april også. I går så jeg på Gossip girl, så døde noen, så ble jeg trist og ville se på glee, for det er alltid gøy, og der døde noen nesten. SKJER MED SÅNT?

På søndag måtte jeg reformatere datamaskinen min, og absolutt alt jeg hadde av bilder/minner forsvant. Jeg har ingenting til å ta backup på, ellers så hadde jeg i hvertfall gjort det. Jeg måtte jobbe sjukt mye for å få gjort oppgaven min på nytt. I tillegg måtte jeg velge et tilfeldig bilde til fri-oppgaven min, virkelig ikke festlig. Selv om jeg var veldig fornøyd med bildet hadde det jo liksom ikke noe med oppgaven å gjøre. En bra ting er i hvertall at det bare er èn uke igjen til Nordic light! For de som ikke vet det er det en stor fotofestival i Kristiansund, og skolen min skal dit. Jeg skal ha tredagers-pass, og det blir kjekt å tusle rundt fra foredrag til foredrag med kjente fotografer. I tillegg har jeg alltid hatt lyst til å reise til Kristiansund, og jeg håper å ta masse fine bilder. Vi skal sove i en gymsal, da. Tviler på at det blir så himla kjekt. Masse snakking og bråking heile natten. Snart er jeg også ferdig på Bjerkely og flytter heim igjen. Jeg gleder meg utrolig mye, det skal bli godt å endelig være atten år, og å kunne reise hvor jeg vil, når jeg vil. 

Jeg blir bare boende heime over sommeren da. Mest sannsynlig flytter jeg til Notodden, og jeg ser veldig frem til det. Hvis ikke jeg havner der, havner jeg på media, og det er ikke så dumt det heller, akkurat.

fuck this, jeg går og låser meg inne på rommet mitt. Vi skal ha fikserullade til middag i tillegg. Altså; vårruller med FISK I. Tror ikke at jeg har fått fisk i så mange varianter før. What I think it's maybe not what you think, but fuck it.

I dag hadde skolen besøk av en fyr som heter Hans Petter Martinsen. For ca 20 år siden så var han Oslo's mest fryktede torpedo, narkoman, og generelt ganske farlig/gal. En gang kuttet noen hovedpulsåren på han i lysken, og det skal man jo egentlig ikke overleve. Han gjorde jo det, og plutselig så han Jesus. Altså, i følge han selv. 

Han hadde først et foredrag om narkotika som jeg synes var veldig bra, selv om han virka veldig skummel i starten for han skreik så høyt han kunne når han ble så oppslukt av noe. Altså, jeg vèt at jeg ikke skal bruke stoff. Jeg har aldri prøvd det. Men selvfølgelig, det sier vel de fleste. Men jeg mener; prøver du stoff er det ditt eget problem for de fleste i Norge vet faktisk hvor farlig det er. Andre tingen er at han fikk frem veldig godt at hasj er farlig. Det tror veldig mange at det ikke er, men belive me. En dude som har vært narkoman ...ganske lenge, og som har møtt MANGE mennesker som er narkomane tror jeg har rett i at hasj faktisk er farlig. For alle sier jo " Det er jo ikke farlig en gang, man blir ikke narkoman da. " Hvis man tar seg en tur på psykriatisk finner man en god del tilfeller der folk har gått klikk bare pga litt hasj. 

Jeg ser virkelig ikke hvorfor folk skal gamble med det, for etterhvert vil du ha sterkere stoff uansett. Jeg har sett det skje. 

Det andre foredraget handlet om mobbing, og det var også bra. Det er utrolig viktig å sette mer fokus på slikt, for det virker som den debatten har forsvunnet. 

Så til onsdagskvelden. 

Her forklarte han om hvorfor han trodde som han trodde osv. Det provoserte meg en liten smule. Jeg synes tro er veldig interessant å snakke om , det er et utrolig artig emne om diskusjonen er saklig. 

Det som provoserte meg så var at han mener at gud tilgir alt. Og ja, fint for han, men når han kom med at hans egen datter ble voldtatt av tre menn, og at han ikke føler noe som helst sinne over dem? Det ble bare altfor idiotisk, synes jeg. I følge han skal Jesus ta vekk alle dine lidelser og dine sår om du tror på han, men mine har grodd heilt fullstendig fint. Han mente at vi aldri vil få fantastiske liv uten Jesus, og at vi ikke kan klare oss uten han, men jeg tror at om det virkelig er sant, så hadde ikke så mange mennesker i denne verden måtte lide hver, jævla dag. 

Personlig tror jeg ikke på en 2000 år gammel bok som noen menn skrev ned fordi gud sa det til dem. Har du stemmer i hodet så er du psykisk syk, men snakker du med gud så er det helt motsatt? I don't get it. 

 

 

 

easter.

Jeg har egentlig bare kost meg skikkelig, fantastisk mye heime i påsken. Det har vært utrolig herlig å være borte fra skolen, for nå var jeg virkelig lei, merket jeg. 

Dagene har gått til venner, kjæreste, fotografering, sims, og pokèmon. Akkurat slik som en påske skal være. 

Nå er jeg tilbake på Bjerkely, med de blanda følelsene jeg alltid har når jeg kommer hit. Er litt lei av å ikke gjøre noe særlig for øyeblikket, så det skal bli godt når skolen kommer i gang igjen i morgen. Det er bare fem uker igjen til jeg er ferdig her, og til min egen 18års dag, siden jeg har bursdag den dagen jeg flytter heim igjen. Helt sjuuuukt å tenke på! 

Jeg liker å feire ubetydelige ting.

Blogg.no bare..........................EG LIKAR NYE TING, EG.

og jeg bare

stfu.

og i dag har jeg laget påskeegg til even siden jeg er en snill fe. Personlig skjønner jeg ikke dette med påske. I hvertfall ikke dette med påskeaften. Jesus var død da. HAN DØDE I GÅR I FØLGE DERE SOM TROR PÅ SLIKT. Han gjorde ingenting. Det har jeg lært på skolen! Og det er likevel i dag vi spiser masse shit.  For å feire at en fyr døde? Wow, mennesker er koselige. Jeg ser bare på dette som en dag hvor jeg kan spise alt jeg vil uten å føle meg dårlig mentalt, men det ender alltid opp med at jeg gjør det likevel. 

og jeg har spist altfor mye, kjenner magen sprekke. I morgen er det nok galle utover heile gulvet, ja. 

og her bare " se glad ut, even. herregud. " 


Vi er nydelige. Og vi har planer om å sitte her å spille heile natta i protest mot....idk.....at det er natt. 

på trynet igjen.

I dag følte jeg meg som ...verdensmesteren i jogging, så jeg bestemte meg for å jogge. Jeg skulle ta min normale rute på rundt 3-4 km som tar sånn en halvtimes tid å løpe, så jeg la i vei, skikkelig glad. 

Da jeg kom inn i skogen, og på en smal sti bestemte en fin rot seg for at den gjerne ville ha meg nærmere, så jeg 

WHSDCXIODSZOESZO.

tryna. Samme ankelen som jeg akkurat har blitt frisk i. livet. <3

Og jeg er jævlig glad ingen så meg der jeg lå, for jeg så rimelig amazing ut med jord over _ heile meg, pluss at ordene  som kom ut av meg ikke akkurat var veldig vakre, og jeg tror ikke de er ment for noen menneskeører. 

Beinet mitt gav  i tillegg fra seg et herlig knekk, leddbåndene mine nok døde nå. Smerten var egentlig ikke så stor der og da, så jeg bare løp videre jeg.

Nå sitter jeg her med en ankel som ser ut som en sprettball <333

Jo, også er kjæresten sulten så jeg må mate han! Hardt liv. Neida. 

Jeg har det superfint akkurat nå. <3

Interessant.

I dag har jeg tilbragt dagen sammen med Elisabeth og Vilde, og jeg koste meg veldig! I tillegg slo jeg løpe-rekorden min i dag, selv om jeg har vært skikkelig lat med treningen i ferien, men det var mest pga et plutselig himla vondt bein som bare ville være dum noen dager. Hater virkelig skader jeg ikke husker hvordan jeg har fått, hovna opp og greier. Men nå er det i orden igjen, heldigvis. I går var jeg med Marte, og Catharina på kino og så The hunger games igjen! Den var egentlig bedre andre gang, for fikk konsentrert meg ekstra mye om filmen. 

I morgen kommer min fine gutt hit, og heldig som jeg er skal han tilbringe omtrent resten av påsken hos meg, og deeet ser jeg frem til! 

what i got is so much better.

You and me is more than enough, cause you make me feel like a million bucks. 
back to hogwarts.

jeg skal hjem.

herregud

where i belong

licorne.

I dag så våknet jeg, kom på at jeg levde, la meg til å sove igjen, for jeg trodde jeg drømte. 

Uheldigvis gjorde jeg ikke det.

 

I går sa pappa at jeg var så lat. så gikk jeg ut. han sa jeg ville bli syk siden det blåste. 

så gikk jeg tur, gikk langt inn i skogen, satte all time low på øret, og knekte greiner av trær for så å kaste dem rundt. 

Ikke faen om noen skal knekke meg så jævlig igjen, som en liten grein.

så gikk jeg hjem igjen, så tur med marte. vi elsker å gå gå helt randome plasser inn i skogen selv om vi ikke tenker, vi bare går, og vi snakket om viktige ting

og alle de jævla bra folka jeg kan kalle vennene mine fikk meg til å ønske at 

når jeg våkner i morgen

så lever jeg.

for jeg er faktisk jævlig bra

 

 

 

 

hits