mars 2012

Og de bare forsvant.

Og du bare  " du skaper så mye elendighet. "

 

og jeg bare  " jeg vet, derfor kjenner ingen meg, og ingen vet. "

 

Nå er jeg borte for alltid over et fjell en plass. 

 

" Ho gav han alt som ho ikkje kunne gje seg sjølv. " 

nå eksisterer det ingenting mer. når noen knuser drømmene dine må du gjøre alt for å gjøre dem til noe mer enn bare drømmer.

the places i seek creativity.

Noe av det beste med internett er alle de flotte bloggene der ute. Jeg har lyst til å dele de jeg leser omtrent hver dag, for de fortjener lesere, for dette er virkelig fantastisk kreative folk. 

Mariell.

http://grayzine.no/hjartesmil.

Jeg har lest bloggen til Mariell siden jeg var ca 15 år, og bloggen hennes må jeg innom hver eneste dag. Hun skriver om kjærleik, drømmer, kjolar og de magiske tingene mange ikke ser i hverdagen. Også er hun den flinkeste fotografen som finnes. Mange av linkene jeg deler har jeg funnet hos akkurat Mariell. Når jeg blir stor skal jeg gjøre alt det hun har gjort. 

Oda.

http://Odalul.blogg.no


Oda sin blogg var den første jeg begynte å lese, og den har jeg lest lengere enn jeg har hatt min egen blogg til og med, faktisk lagde jeg et skoleprosjekt om henne en gang også. Oda skriver om sin fine datter Leah, politikk, viktige temaer i verden, og ting du bare får med deg om du faktisk går inn på bloggen hennes. Hun er fantastisk. <3

Kelle. 

http://Kellehampton.com

 

 Kelle har den fineste mammabloggen i verden, tror jeg. Jeg leser den hovedsaklig fordi hun skriver så himla bra, og hun tar enda bedre bilder. Kelle skriver om sine vakre jenter Lainey og Nella, og igjen, tar himla bra fotografier, og gjør sjukt spennende ting. 

Linnèa. 

http://www.linniiie.com

Linnèa skriver om viktige ting, og får meg til å tenke bak all galgehumoren hennes. Hun er sterk, flott, og fantastisk som bare få klarer å være. 

Mina

http://minismartinis.wordpress.com/

Mina skriver om klede, hverdagen, og sin vakre hund, pluss at hun tar utrolig bra bilder.

Maren

http://marenviks.blogg.no/

Maren tar fantastiske bilder, skriver om hverdagen og er åpen om utrolig viktige ting. 

 Maria

http://mariavinterblomst.com/

Maria er himla fin, tar sjukt bra bilder, og hun kommer til å bli noe sånt som fotograf/forfatter når hun blir stor, tror jeg. 

Julie

http://creativo.nu/author/julieowl/

Julie er himla kreativ, hun er skikkelig flink til å ta bilder, og skriver om ting som de fleste liker.

Line Amanda.

http://limeamanda.blogg.se/

En av de flinkeste til å ta bilder i hele verden, tror jeg. 

http://365daysofbreakfast.blogspot.com/

Fineste frokostbloggen med herlige bilder. Du blir greit sulten av å bare gå inn der, egentlig.

Johanne

http://himmelseng.blogg.no/

Akkurat begynt å lese bloggen hennes, men er helt stuck i den. Den er fantastisk, bildene er fantastiske, og hun er fantastisk. 

Marte

http://jegerkompismedenape.blogg.no/

Marte sin blogg har jeg lest i kanskje 1 og et halvt år nå, og hun skriver tekster som får en til å tenke skikkelig, tar fine bilder, og generelt helt fantastisk bra.

Kristine

http://dedication.blogg.no/

Kristine har den beste treningsbloggen i verden, og det er den eneste jeg leser. Hun er full av inspirasjon, og om man ikke orker å trene en dag, så kan man bare gå inn å lese. Også har hun himla bra oppskrifter, skal lage alt sammen som står der en gang. 

Elsa

http://elsa.elle.se/

Elsa skriver om viktige ting som feminisme, hverdagen, og tar veldig bra bilder. 

Haleigh

http://makingmagique.com/

Haleigh skriver om paris, og er sjukt god til å ta bilder. 

Martine

http://martii.blogg.no/

Martine sin blogg har jeg lest i over 1 år, hun skriver skikkelig fengende, og fanger leserene sine veldig. Hun skriver om sønnen sin Felix i himmelen, om å være legestudent, interiør, drømmer, og Felix's bror eller søster som kommer om noen måneder. 

Dette var mine må-innom-hver-eneste-dag-blogger, og jeg kommer til å opdatere listen etterhvert, for de blir garantert flere. Tips meg gjerne om du vet om en person jeg bare må lese bloggen til.

 

 

 

 

 

 

Those old houses where someone's grandmother once lived.

På fredagen så var jeg og fotograferte noen gamle hus som det en gang i tiden bodde folk i. De ligger ganske langt inn i Finnskogen, og det begynte med at det flyttet mennesker fra Finnland dit. Stedet heter Posåsen, og på det meste bodde det ca 200 innbyggere der. De hadde egen skole, butikk, og tannlege. På 1900-tallet begynte folk å flytte vekk, og jeg tror det var pga at det ble så dårlig med avlinger der. Nå er det ingen som bor der mer, noen hus brukes som fritidsboliger, men en god del står helt tomme. Folk bare forlot hjemmene sine uten å ta med seg noe som helst. 

Det var andre gang jeg var der, og i forhold til forrige gang brukte jeg mer tid på detaljer. Det var også et hus som ikke hadde vært åpent tidligere som nå var det. På kjøkkenet fant jeg en telefon-katalog fra 1996, det var fullt servise i skapet, og til og med en pose sukker der. Det var akkurat som tiden hadde stått helt stille, men de døde vepsene på gulvet var det som fikk en til å tenke nåtid. Jeg hadde lyst til å ta med meg masse av serviset hjem, det var så himla fint, men man kan jo ikke det, siden det er et kulturmine. Også er det jo egentlig noen som eier husene, for de ble jo faktisk aldri solgt.

Vi dro også til et gammelt småbruk hvor det ene huset hadde rast sammen. Det er ganske viktig å dokumentere boligene i mens de ennå står, for det sier seg jo selv at alt vil være borte en dag. Jeg klatret opp i andre etasje i det ene uthuset, det var skummelt, men jeg ble svært overveldet av synet som møtte meg. Det var så mye at jeg ikke fikk dokumentert halvparten, en gang. Jeg fant gamle klær, leker, brev, skolebøker, tegninger, ski, og aviser. Det ser ut som familien flytta rundt 1968, sjukt lenge siden! Jeg håper en dag at barna til de som bodde her tar seg tid til å dra dit en gang, for da hadde de nok funnet mye de hadde glemt. 

Det triste er at èn dag så vil alt dette være borte, for naturen tar tilbake, og da er det ingen som vet om menneskene som levde livene sine her en gang for lenge, lenge siden. 


laughing with.

Hei. For øyeblikket har jeg ikke internett på min egen pc, aner ikke hvorfor, men det er bare slikt her på skolen, så det blir et innlegg uten bilder. I dag har jeg vært i mørkerommet på skolen og fremkalt noen bilder fra filmen min. De ble ikke akkurat bra, for jeg skøyt filmen i september, og hadde bare èn dag på meg til å skyte den. Det som er kult er å faktisk fremkalle sine egne bilder, helt på egenhånd! Det er alltid like gøy når du legger bildet i fremkalleren og ser det forvandle seg. Skikkelig magi! Ellers har jeg stått modell for Isac i dag, sett gossip girl (<3),  trent, tenkt at i morgen kommer bestevennine hjem fra new york og at jeg har hundre ting å si, og at hun sikkert har tusen, og om bare ei uke, så har jeg ferie. lenge.

 

painting flowers for you.

Noen ganger synes jeg mennesker er altfor merkelige. 

Inkludert meg selv. Også synes jeg at jeg tenker for mye på hvordan jeg skal forandre verden og slikt.

og egentlig er mennesker altfor kompliserte. for hvis noen sier noe bra, så bare gidder man ikke høre likevel.

jeg gleder meg til løvetannen kommer opp. det er håp.

 

 

Om Mailin.

Noe av det vanskeligste jeg vet er å beskrive meg selv, fordi jeg klarer aldri å bestemme meg for hvordan jeg egentlig skal være. 

 

 

Jeg er sånn her.

Og sånn her. 

My mind is full.

For tiden så sprenger jeg av kreativitet, men på en måte ikke. Før jeg begynte på Bjerkely så tok jeg bilder hele tiden, det var gøy å ta bilder, men nå er det lenge siden jeg faktisk har dradd med meg kameraet noe sted. Det går nesten bare i oppgaver hele tiden, og jeg legger virkelig ikke sjela mi i det, for jeg hater å gjøre ting som ikke er meg. Vi lærer jo av det, og blabla, men siden det ikke gjør meg glad kunne jeg ikke studert foto, for jeg liker ikke ting som ikke gjør meg glad. Vi har fått en fri-oppgave, og det skal virkelig bli den beste oppgaven jeg skal gjøre i løpet av året, for jeg får endelig sjansen til å gjøre det jeg liker.  Jeg har omtrent funnet ut av idèen min, men jeg skal ikke røpe den her helt ennå, tenker jeg.


Jeg jobber hver dag med å prøve å finne tilbake hva jeg hadde før bjerkely, og nå som våren kommer føler jeg virkelig at det begynner å bli lettere. Vinteren gjør deg ikke fryktelig sprudlende heller, liksom. Det skal bli veldig godt å bli ferdig, flytte laaangt fra porsgrunn men samtidig bare en og en halv time unna, og starte heilt på nytt. Jeg føler virkelig at jeg har funnet min egen stemme gjennom fotografi i løpet av året som har vært, og det er virkelig verdifullt, for nå vet jeg hvor jeg står.Jeg avskyr det kommersielle fotografiet. Altså, det er jo fordi jeg ikke klarer å ta slike vakre, skarpe bilder som det, og fordi jeg syntes det er så utrolig kjedeliiiiig. Det jeg liker best er å ta merkelige, sære bilder som ingen skjønner, fordi det er meg. Pluss at jeg hater å ta bilder av mennesker. I hvertfall vis det er oppgaver. Når Krogvold var her ble vi tvunget til å tusle bort til en vi ikke kjente, og jeg døde på meg av angst. Likevel er jeg jo glad for at jeg faktisk gjorde det, men bildet ble jo alt annet enn bra. Men nå skal jeg virkelig fokusere på svart/hvitt prosjektet mitt, stilen min, og det jeg liker å gjøre. Fordi det er da jeg er best. 

vår.

Det er en helt fantastisk følelse å gå med converse igjen, jeg lover!

I dag stod jeg opp til frokost som er så himla bra på søndag med egg, og rundstykker. Det ser ut til at våren endelig har kommet seg hit til Bjerkely, til tross et snøfall i forrige uke. Fikk tatt meg en skikkelig god treningsøkt også, og det blir bare gøyere og gøyere å trene! Den siste måneden har virkelig vært bra, og jeg har trent opptil 4-5 ganger i uken. 

På fredag var vi i naturfoto på elg-safari i finnskogen, noe som var ganske artig. Vi så ikke mindre enn 16 elg! Bildene ble dårlige, for de stod altfor langt unna bilen + gjemt bak trær til at jeg fikk fotografert de ordentlig. Finnskogen er i hvertfall et av de desidert mest magiske plassene som finnes, det er helt sikkert.

 

 

Snow by my window in march.

I dag dro skolen med seg alle elevene til et sted ca 10 km unna for at vi skulle ake, og kose oss. Foreldrene mine slutta å dra meg med på tur da jeg hadde fyllt fem, så det sier litt om hvor positiv jeg er til slike ting. I tillegg var det iskaldt. Jeg satt for det meste lent inntil et tre, og prøvde å sove. Tusla bort til jokeren i nærheten med Erlend, og der fant vi ikke noe annet enn...halve bjerkely som hadde rømt til varmen. 

Når jeg kom hjem la jeg meg ned i sengen og prøvde å få varmen i meg i noen timer. Lett var det ikke. Treningen gjorde susen, da. Det er jo pent når de snør, men jeg ønsker meg vår. Får det vel i bursdagsgave.

Hva jeg gjør på mandager.
Drikker te.

Spiller sims.

Gjør foto-relaterte ting.
Har på meg favoritt-kjolen min. 

Trener.

Ligger der bare.

Stalker mennesker på twitter.
Danser i favoritt-kjolen min.

Ler.

Fniser.

Tenker at masse er himla bra akkurat nå, skulle bare ønske jeg var hvor det var bra. 

 

 

skulle bare si at

Kilde: http://t-hunderstorms.tumblr.com/post/18762521911

at jeg har autografen til han her. dør av lykke. herregud.

Home now.

. giddalaus. Men hei, dere liker all time low da. 

hits