januar 2012

a break or 2

Hei. I dag har jeg kun spilt the sims 3 hele dagen, og nå har jeg endelig revet meg løs. Jeg er også skikkelig trøtt siden jeg la meg altfor sent, siden jeg så på gossip girl, og klarte å stå opp når jeg skulle. Om en halvtime skal jeg trene, har ikke lyst, eller nei, jeg tror jeg ikke har lyst men egentlig har jeg det. positivitet er fint.
 

honning.


Trommisen til et av de beste bandene i Norge er død. Det er uvirkelig. Seriøst. Honningbarna for alltid. <3

mandagshei.


I dag har jeg isolert meg på rommet mitt og spilt the sims 3 i sånn 5 timer. Kjenner avhengiheten komme snikende. Jeg skal trene om ti min, en hel times kondisjon, kommer til å drepe meg selv, tror jeg siden jeg merker en liten forskjøelse. Kanskje den holder seg unna om jeg er heldig. Har faktisk ikke vært ordentlig forskjøla siden september, sjukt bra til meg og være. 

The best things in life are free.


Nikon d 60. 70-300 mm

Fantastisk med så flott lys på en tirsdags-morgen! 

 

Let's talk about school.

Det er ingen hemmelighet at jeg avskyr det meste som jeg har erfart når det gjelder problemene mine på skolen. Nå er det jo snart på tide for meg å begynne på videregående skole igjen, og jeg gleder meg virkelig ikke til å måtte face alle de problemene mine med matten. Noe hjelp tror jeg ikke at jeg får, i fjor sa jo kontaktlæreren min at jeg aldri ville klare denne matten, og at jeg bare kunne ta det vekk fra timeplanen min, til meg og min mor. Superkoselig, med andre ord. Mattelæreren min sa også ganske høyt i klasserommet, at vis jeg ikke ble med i en gruppe hvor du kun kunne få en to'er, så ville jeg stryke. Jeg har jo litt høyere ambisjoner en akkurat dèt, så jeg ville jo naturligvis ikke være med i denne gruppen. PPtjenesten diagnotiserte meg med ' spesifikke lærevansker i matematikk' og mente også at jeg burde være med i en sånn gruppe, også hørte vi aldri noe mer i fra de, selv om vi prøvde å kontakte de flere ganger.

Jeg har drømmer, jeg. Noen av de er å få minst fire i matte, bli sykepleier, så spesialisere meg innen nyfødt-sykepleie, freelance som fotograf i blant, gi ut en bok, men nesten ingen vil jeg greie om jeg ikke kan bestå matematikk. Når man ikke får hjelp, eller tilrettelagt undervisningen, som man har krav på etter norsk lov så er jo liksom ikke ting så veldig lett, eller hva? 

Jeg har søkt helse og sosial på videregående nå. Også på den videregående lengst vekk i fylket, for jeg skal virkelig ikke ha noe å gjøre med  de helsikes ppt-folkene i kommunen min mer. Jeg har mailet skolen om vanskene mine for noen uker siden, jeg vil at de skal være forbredt på at jeg vil komme til å trenge hjelp. For jeg vil lære, jeg! Det er faktisk ingenting som jeg heller vil, men det blir litt vanskelig når du kun møter motstand, på motstand uansett hva du gjør.

Nå har jeg begynt å gjøre barneskole-matte på nettet, for jeg tror problemet er at jeg ikke fikk konsentrert meg nok på barneskolen, da jeg gikk i en helt forferdelig klasse til tider. Og vis du mister litt av matten, så vil du ikke klare å komme deg videre, for det er som å gå opp en stige hvor du må bruke alle trinnene. Det som er gøy er at for noen dager siden klarte jeg å lære meg addisjon og subtraksjon med negative tall helt på egenhånd! Ikke en stor bragd for de fleste, men det gav meg jo troen på at jeg faktisk kan hente meg inn igjen, en eller annen plass! 

Jeg må jobbe mye hardere enn andre i matte, og ikke legge det vekk slik som min forrige lærer ville, for det løser faktisk ingenting. Jeg har konsentrasjons-vansker, så korte , intensive økter er greia for meg, for jeg klarer ikke fokusere på noe mer enn ti minutter av gangen. Men jeg tror at det også kan trenes opp! 

Dette er min siste sjanse til det offentlige, jeg gikk på en privatskole i litt over 1 år, og gikk ut med TRE i matte. Det er helt sjukt til meg og være kan du på en måte si. Lærerene der var glade i faget sitt, de var oppmuntrende, hjelpsomme, og man fikk god oppfølging. Savner virkelig den skolen, selv om den selvfølgelig også hadde sine egne feil og mangler.

Når jeg blir voksen, så har jeg virkelig lyst til å jobbe på en skole en, eller annen gang i livet mitt, for det verste du kan gjøre mot mennesker som trenger hjelp, det er å gi dem opp.

 

feel the wind in your face.

hei. De siste dagene mine har for det meste bestått av trening, vasking, og nerding foran pce'n. I går hadde klassen min elevkveld for skolen, da. Det var ganske koselig, vi hadde arrangert en after-ski med bål, pølser, kakao og pinnebrød. Tror de fleste koste seg ganske så mye! I dag har jeg sittet og surret på google street, fått hjemlengsel da jeg fant huset mitt, trent, ( som jeg gjør minst fire dager i uken nå, flink much?) Vasket rommet mitt, og moppet gymsalen. I morgen er jeg fri i fra hovedbygg-vask som jeg har hatt hele uken, men nå venter en uke med internat-vask. Kan ikke si jeg gleder meg, men det er bare to dager i uken i forhold til det jeg har hatt nå, så jeg overlever. Har egentlig ikke så mye jeg skal ha gjort denne uken, untatt å planlegge en oppgave som skal gjøres. Håper uken går fort, for på fredag så er det frihelg, og da reiser jeg ned til min kjære i Ski.!1! Har gledet meg til det i flere uker nå, så det skal nok bli en superfin helg, vil jeg tro!


Ellers så får dere ha en fin mandag i morgen, og alt det der. heh.

hei.

jeg orker ikke blogge i dag, selv om jeg har noe å fortelle. Eller ikke, eller vet ikke. Får klekke ut noe kult snart.

farvel.

litt av alt.

i går hadde jeg den beste kvelden på lenge, det var nemlig nyttårsball her på Bjerkely! Sang til og med en sang for alle, og det gikk ganske bra, untatt at jeg glemte en linje av teksten, hadde nemlig bare to dager på meg til å øve! Danset masse og koste meg skikkelig, men er rimelig sliten og har veldig vondt i kroppen i dag, haha. Heldigvis hadde vi fri denne lørdagen så fikk slappet ordentlig av, og har tenkt til å gjøre det samme i morgen! Neste uke skal jeg for det meste i stallen, og tenker vel vi får en ny oppgave. Også har jeg blitt satt opp på hovedbygg-vask så heldig som jeg er, kan ikke si at jeg ser så veldig frem til det, egentlig, spesielt siden det varer en uke. Men, overlever nok som med alt annet.

take me away, from this cold, dark winter.

Jeg er så lei av vinteren, jeg er så lei av å være trøtt, konstant. Jeg er så lei av å være deprimert halve døgnet bare pågrunn av mørket. Jeg er så lei av å fryse, av å ha varmen på 25 grader inne på rommet mitt. Jeg er så lei av å være borte vekk fra alle jeg er glad i. Jeg savner å kunne gå på tur uten å tryne. Jeg savner farger.


Heldigvis, er jeg ikke alene i mørket. 

Det kommer en tid for 


Blomster i skogen.


Kleder som henger ute.


Kunstverk av mat.


vakre sommer himmler.

det kommer en tid hvor man skal

Å ligge i gresset, gå med sommerkjole, utforske byer, ta bilder ute, uten å fryse så  himla mye, å drømme, å gjøre det du drømte om i vinter, å synge, å skrive, å le til du får vondt i magen.

Jeg gleder meg til den tiden, jeg.

 travle dager.

Hei! har hatt noen travle dager, men i morgen er siste på en stund håper jeg! Morten Krogvold har nemlig vært her siden i går, og vi har hatt skole fra 10-18.30 i dag! Skikkelig lenge, men gud og den mannen er en interessant fyr! Han gav oss to oppgaver da, den ene var å ta bilde av en person vi ikke kjente, og jeg holdt på å dø på meg da jeg banket på døren klokken ni på kvelden til en helt tilfeldig person, vi måtte jo selvfølgelig jobbe om kvelden. Heldigvis var hun jeg fotograferte veldig hyggelig, men ble ikke fornøyd med bildene da. Var altfor stresset, og så det hadde nok litt med det å gjøre. Vi åpnet også utstillingen vår i går, det var artig. Var skikkelig stolt da jeg så mitt eget bilde henge på veggen i et ekte galleri, men ser jo at det er rom for forbedringer, liksom. I morgen skal vi levere oppgavene våre, og Krogvold skal kommentere dem foran alle fotoelevene. Kan bare si at jeg gruer meg, for jeg regner med at han ikke liker det, i hvertfall ikke det ene. Men, vet jeg har jobbet hardt og han sa at han satte pris på det,så vi får håpe på det beste!


Dette er altså frioppgaven min, og jeg kaller den "  free feets  " Skikkelig merkelig, sært , rart bilde, men jeg er kunst-fotograf jeg er , og jeg skal aldri bli en kjedelig konfirmasjons-fotograf. Ikke at  det er noe galt med de, noen av de er dritflinke, men jeg bare liker sånne ting som veldig få andre kan tenke seg å ha på veggen. Blæ.

brilliant.

I dag var første dagen på skolen etter juleferien. Klassen min har for det meste brukt dagen på å henge opp bildene som skal utstilles nede på galleriet. Det var ganske kjedelig å gå å rette på bildene hele tiden, men det ble da kult til slutt! Ganske sjukt at vi skal ha vår egen utstilling og den åpner i morra, wiiiii. I morgen skjer det noe annet stort også, Morten Krogvold kommer nemlig til Bjerkely, og det har jeg gleda meg til helt fra jeg starta her! Vi skal ha han frem til lørdag, og det blir nok noen sjukt intense og læringsrike dager med lite søvn og mye jobb, men gud hvor mye jeg sikkert kommer til å lære! Neste fredag er det også nyttårsball, så jeg har jo en del å glede meg til i grunn!

back.

Da var jeg tilbake på skolen! Stod opp 11 i dag, så kan ikke klage for fikk sove lenge. Bussturen var gørr kjedelig, eller vi sier turene siden det var tre forskjellige busser. Tok meg 6 timer å komme til skolen, var masse trafikk og dårlig vær. Var egentlig ganske greit å komme tilbake, har ikke den triste følelsen jeg hadde sist så det er jo greit! Rommet mitt ser passe koselig ut nå som jeg har pakket ut, og er nok varmt der når jeg skal legge meg, heldigvis! I morgen begynner skolen igjen, skal bli godt å ta fatt på nye oppgaver, egentlig. Til torsdag kommer Morten Krogvold, og vi skal ha workshop til lørdag med han! Blir nok noen harde, men meget spennende dager!

 

dagen.

I dag var jeg først i byen med mamma og fikk en ny, stor, og superfin kåpe akkurat som jeg ønska meg! Og nytt headset fikk jeg også, så jeg føler meg ganske heldig i grunn. Så gikk jeg en liten tur med Marte, tok litt bilder også gikk vi inn, så på dexter og drakk smoothie, perfekt avslutning på juleferien med en av mine fineste venner. 
I morgen drar jeg tilbake til Hedmark. Heldigvis kan jeg sove litt lenge, og slipper å stresse. Gleder meg ikke mye, men litt kanskje. Det blir nok kjekt å få høre hvordan de andre har hatt det i ferien. Tenk at det er bare litt over 4 måneder til jeg er ferdig. Helt sjukt. Det kommer nok til å gå fort, og plutselig så er det over.


velkommen 2012.

Da må jeg bare si godt nyttår til de som leser bloggen min! Nyttårsaften i går ble feiret hos slektninger med mange andre slektninger og jeg koste meg mye! Var masse god mat og fin familie! Var ikke hjemme før halv fire på morningen, og jeg har brukt denne dagen til å sove også har jeg vært hos Catharina sammen med Marte. Var skikkelig kjekt å samles igjen siden det ikke skjer så ofte. Vi så på film, tullet med lillebroren hennes Simen som er en skikkelig sjarmør, og spiste godteri! Forhåpentligvis er det ikke så lenge igjen til vi samles. I morgen skal jeg først og fremst til byen med mamma siden hun har lovt med ny jakke, og det trenger jeg for har hatt min gamle boblejakke i tre år nå. Den funker helt fint men har fått et greit stygt hull i seg så det blir fint å få en ny en. Så skal jeg og Marte ha Dexter-maraton, tenker jeg! Har sett fire sesonger , og nå er vi på den femte. Vi får nok ikke sett ferdig den siden jeg reiser på tirsdag, uheldigvis. Men sånn er det bare. Tok ingen bilder i dag som er verdt å legge ut, så tror jeg lar det være. Tenker på å dra med meg kameraet ut i morgen om jeg rekker, men er jo snart tilbake på Bjerkely og da blir det nok noen nye bilder, ja!


Måtte bare illiustrere at jeg savner at det er grønt på trærne med et bilde, heldigvis ikke så lenge til det skjer!

hits