Skolen jeg går på.

Det er mange forskjellige typer skoler i Norge. Jeg har lest om noen på blogg.no og har bestemt meg for og skrive om min. Skolen jeg går på er en liten privat skole og  heter International school of Telemark. Fancy navn hva? Bare forkortet til IST. Skolen vår følger britisk skole system det vil si all undervisning på engelsk untatt norsk ( som sier seg selv ) Også bruker vi ikke uniformer men det er en kleskode. Vi får ikke lov og gå i korte shorts,ikke vise skuldrene dvs ingen singletter ( vi driter i det om sommer`n ) og ikke utringete plagg. Men altså egentlig er det noen som driter i det. Skole tiden er fra 8.30 -15.15 alle dager untatt onsdag da slutter vi kvart på ett. Må si det er ett høydepunkt i uka høhø. Så det er rimelig slitsomt og du føler deg ganske ferdig når du kommer hjem. På ungdomsskolen som kalles middle years programe forkortet til MYP er vi rundt 50 elever tror jeg fra syvende til tiende. Barneskolen kalles Primary years programe forkortet til PYP er vel på rundt 80 elever. Vi er en veldig liten skole. Skolebygningene ligger ett lite stykke fra værandre og de er ikke skolebygninger egentlig. Barneskolen er en gammel hybel - bolig eller noe og skolen vår er ett samfunnshus så det er ikke bare skole men det er sånn trim der for gammle folk og korpset er der på torsdager. Klasserommene våre var egentlig lege kontorer.

Når jeg var ferdig med barneskolen søkte vi på ist men da kom jeg ikke inn. Så da begynte jeg på en skole lenger vekk fra meg og det var ganske dritt og ta bussen ogsånn vær dag. Vi søkte på det året jeg skulle begynne i niende og,men fortsatt var det ikke plass. Men i April 09 like før påska fikk jeg plass og jeg  ble overlykkelig. Endelig liksom. Skolen ligger 2 min fra meg så har ikke noe lang vei og gå akkurat.

Og gå på en skole med så forskjellige typer kulturer er morsomt,spennende og vanskelig. Vi har alle slags folk der og ja det er selfølgelig drittunger her og. Men det er det overalt. Men først av alt er det trygt. Det er ingen og være redd for eller noe. Jeg har cirka aldri følt meg så safe på en skole som ist før. Lærerene er vel - utrolige. Selv om det selfølgelig er lærere du liker bedre en andre. Men alle skal ha at de er veldig engasjerte. Vi har en sånn greie at det ikke er norsk-engelsk fordypning det er enten fransk eller spansk. Men de skal hvist få sånn greie at man kan velge når vi slutter haha. Jeg begynte med fransk og har hatt det siden april. Det går ikke bra hahaha. Fagene er ganske greie i niende hadde vi drama og det var utrolig kult. Vi har også Teknologi noe jeg syntes er ubeskrivelig kjedelig siden jeg ikke forstår en dritt men kan tenke meg folk som har greie på data ville elske det. Vi har også noe som heter humanities som er liksom historie,geografi,økonomi,og relgion. Vi har ikke hatt en dritt om relgion for og si det slik.  Jeg må vel si yndling faget mitt er engelsk fordi vi har en så utrolig kul lærer. Vi må også si Miss og MR til lærerene. Vær mandag har hele skolen samling i teater salen noenganger er PYP med. Da får vi info om uka osv.

Skolen vår fokuserer ikke på noen relgion siden det er så mange elever med forskjellig bakgrunn. Men i jula og sånn kan den jo det. Skolen vår ligger også veldig bra ann når det gjelder karkaterer. På nasjonale prøver ble vi andre best i engelsk i landet kun slått av den internasjonale skolen i trondheim. Og den tredje beste i norsk i landet noe som er sykt pga mange av elevene har det som 3-4 språk. Matte resultatene har ikke kommet ut enda tror jeg.

Ja,det var litt som skolen min,bare spør hvis det er noe du lurer på : - )

-Mailin

3 ord

Karoline

22.12.2009 kl.21:38

Tøft da(:

Madelen

22.12.2009 kl.23:08

Det hørtes veldig kult ut! :)

CHRISTINAA

23.12.2009 kl.13:33

jeg liker skolen vår:-)

Skriv en ny kommentar

hits